Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с ABS

Здравейте,колеги!Моля, за съдействие от Ваша страна относно моят проблем,за което Ви благодаря предварително.Става на въпрос за следното:при малка скорост и натискане на педала на спирачката и то плавно сработва тая система ABS,започва да ме рита здраво,и създава усещането,че не спирам.Изключително трудно се кара по този начин в градски условия,не знам дали ще спра.Колата е алфа 156 1.9 jtd 16V,ходих на диагностика,но не отчете нищо,не ми светят лампи по таблото,няма грешки,а аз съм в пълен шах.

Можеш да разкачиш един по един АБС-датчиците и да видиш дали ще се оправи. Ако не се оправи, значи АБС централата е дефектирала.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Системата обезвъздушавана ли е, евентуално смяна на спирачната течност, състояние на маркучите?

Буксите на абс се намират на предните бомбета, ако разкачиш една ще светне чека, след като я закачиш ще изгасне, само ще е запаметило дадената грешка.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Явно при ниска скорост на въртене на колелата импулсите от някой датчик се губят било то поради дефект в самия датчик, увеличено разстояние между него и зъбите на главината или проблем в самата централа.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Когато изключа тая система АБС ценрално от кабела на кутията над акумулатора ми светват лампи за АБС и ръчна,тогава колата си спира добре,спирачната система е обезвъздушена,смених и предни накладки,мъркучите също огледах,но нищо...Когато си сложа захранващия кабел на АБС въпросните лампи си гаснат и проблема ми е пак налице.

Comment

Като изключиш централния кабел на АБС тогава се изключват и датчиците, като по този начин не си сигурен дали е заминала централата или конкретен датчик. Казах ти, изключваш преден ляв датчик и караш. Ако проблемът продължава - включваш отново датчика и изключваш преден десен и така, докато не стане ясно кой от датчиците е заминал или направо си за нова централа.

Comment

Ако има проблем с датчик е малко вероятно диагностиката да не го хване.
              Като са ти правили диагностика само грешки ли четоха или я правиха в движение?
              Ако се прави в движение могат да се следят скоростите на четирите колела по отделно, както ги вижда централата. Тогава ако има проблем с конкретен датчик, веднага ще стане ясно, кой.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Като изключиш централния кабел на АБС тогава се изключват и датчиците, като по този начин не си сигурен дали е заминала централата или конкретен датчик. Казах ти, изключваш преден ляв датчик и караш. Ако проблемът продължава - включваш отново датчика и изключваш преден десен и така, докато не стане ясно кой от датчиците е заминал или направо си за нова централа.
                Да изключи датчик е еквивалентно на това да извади бушона на АБС, или направо да го изключи от буксата му. АБС просто ще запише грешка и ще спре да работи изцяло. Невъзможно е да работи на 3. Точно както Еко написа, трябва да се проверят датчиците с диагностика, в движение. Най-вероятно някой дава съвсем малко отклонение. Ако отклонението е голямо, също ще запише грешка и ще спре да работи.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Благодаря за бързите отговори.Диагностиката бе в движение,отчитаха и реални скорости от колелата, отклонението бе нищожно.ГРЕШКИ НАМАШЕ.

Comment

Ако скоростта при която сте правили диагностиката е била равна или по-ниска на тази при която неправилно ти сработва ABS - ът остава да е проблема в централата.
                    Пробва ли да употребяваш спирачката докато правихте диагностика?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Диагностиката я правихме в движение,на различни скорости,но не високи макс.до 70,като при всяка от различните скорости майстора искаше да спирам плавно.Лошото е,че ми каза всичко ти е наред,а всъщност не е така,той също усети проблема макар,че се возеше и гледаше компа.Мисля,това което трябваше да направим го направихме,но...затова търся помощ от Вас.Всяка идея би била полезна в случая.

Comment

Въпросът ми е дали следяхте скоростта на четирите колела в момент в който ABS-ът сработваше неправилно.

Ако при определени условия на спиране ABS - ът получава лъжлива информация за по-ниска скорост на някое от колелата, той ще сработва и това за него е нормална ситуация. Т.е - няма да записва грешки и пр.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега,мисля,че гледаше точно това за което пишеш,но какво му е показвало-не знам.Каза,че компа му дава еднакви скорости,едното имало съвсем малки отклонения,но те не били никакъв проблем,с една дума развя белия ФЛАГ.В понеделник ще извадя всеки един от датчиците и ще го почистя,ако не се оправи,мисля да свалям лагерите и да почистя магнитните ленти,друга идея си нямам.Ако и това не помогне моята италянска курветина ще остане без тая система,баба ми все е карала коли с АБС...

Comment

Мисля, че има голяма вероятност да се оправи от манипулациите, които смяташ да извършиш.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Щом ще вадиш датчиците в Понеделник, утре вечерта на всяка цена! ги напръскай с WD40 (около болта, с който са закрепени), защото вероятността да са клеясали е огромна и при опит за сваляне като нищо може да се счупят. На мен ми се е случвало, за това те предупреждавам .

Comment

Working...
                              X